Bitcoin is geld, zegt de federale rechtbank van D.C.

Een federale rechtbank in DC zei op 25 juli dat Bitcoin geld is. In het bijzonder legde de uitspraak uit dat BTC al onder de Washington, D.C. Money Transmitters Act valt.

De belangrijkste reden waarom Bitcoin werd besproken in de federale rechtbanken was een fraude- en witwaszaak waarin bitcoin centraal stond. Begin 2020 werd Larry Dean Harmon gearresteerd voor het runnen van een ondergronds Bitcoin-platform.

Hij werd aangeklaagd voor het runnen van een niet-gelicenseerd geldtransmissiebedrijf onder de D.C.-wet en voor het witwassen van geld onder de federale wet. Volgens de rechtszaak wordt Harmon beschuldigd van het gebruik van zijn platform als een middel om wapens en drugstransacties te verhullen. Het darknet-platform zou volgens de aanklacht tussen 2014 en 2017 ongeveer 311 miljoen dollar hebben verhandeld.

Met betrekking tot het totale bedrag aan bitcoin dat hiermee gemoeid is, ontkende de rechtbank een motie die tot doel had 160 Bitcoin terug te krijgen van Harmon. De reden voor het ontkennen van zo’n motie is volgens hoofdrechter Beryl A. Howell dat de Bitcoin System waarschijnlijk allemaal betrokken was bij of hulp bood aan criminele transacties.

Harmon maakt vreemde beschuldigingen nu hij in hechtenis is, maar hij verdiende miljoenen dollars in transacties waarbij hij bitcoin gebruikte. Zijn verdediging probeerde de zaak naar buiten te krijgen door te zeggen dat Bitcoin geen geld is op basis van de Money Transmitters Act. Door dat argument houdt hij vol dat zijn platform geen geldtransmissiebedrijf kan zijn.

De zaak

De rechtbank weigerde de zaak te verwerpen. Schrijvend namens de U.S. District Court for the District of Columbia, zei hoofdrechter Beryl A. Howell dat bitcoin wel voldoet aan de criteria van de Money Transmitters Act.

Howell merkte op dat het idee van geld „meestal verwijst naar „een ruilmiddel, betaalmethode of opslag van waarde“. Met die beschrijving zeggen de rechtbank en Howell dat Bitcoin deze dingen is.

Veel voorstanders zeggen dat dit het laatste positieve nieuws is voor de cryptogemeenschap op het gebied van wetgeving. Onlangs heeft het Office of the Comptroller of the Currency aangekondigd dat banken kunnen doorgaan met het aanbieden van bewaarcryptodiensten.

Dit wetgevend nieuws is niet het enige positieve dat de crypto-industrie onlangs heeft ontdekt. PayPal en Visa zeiden ook dat ze van plan zijn om in de toekomst in crypto’s te duiken.

Het algemene sentiment is dat grote internationale bedrijven en instellingen op weg zijn naar blokketen- en bitcoin-agnosticisme. Een meerderheid van de experts heeft gestreefd naar enige gunstige regelgeving; en de laatste stappen zouden nieuwe investeerders moeten introduceren bij Bitcoin en andere cryptos.

Als er meer mensen in de crypto-ruimte komen, betekent dit dat de mainstream adoptie binnenkort plaatsvindt. Dat zal behoorlijk bullish blijken te zijn voor de ontluikende industrie. In de afgelopen maanden hebben institutionele beleggers een grote interesse getoond in cryptocurrencies bij sommige van hen; zoals Facebook, het introduceren van hun stablecoins.

Commentatoren en analisten geloven dat wanneer de crypto ruimte een bepaald niveau van stabiliteit en verminderde volatiliteit bereikt, meer beleggers zullen komen.

You may also like...