Misslyckad Bitcoin-affär landar två indianer i polisens förvar

Två indiska medborgare, Ramesh Reddy och hans vän Prabakaran sitter nu i polisens förvar. Duon arresterades för överreagerande, i den utsträckning som hotade och utpressade, på grund av ett misslyckat Bitcoin-avtal. Ett lokalt nyheter, New Indian Express , rapporterade händelsen på torsdag.

Falska Bitcoin-erbjudanden

Som den lokala polisen berättade i rapporten, kontaktades Ramesh, som är en distributör av ayurvediska läkemedel i Bengaluru, av en påstådd bedragare, som bara presenterade sig som Naresh. Han hävdade att han hade Bitcoins till ett värde av cirka 4,4 miljoner dollar (33 miljoner kronor). Han berättade emellertid för Ramesh att dessa medel finns i USA och kommer att ge honom en provision om han kunde hjälpa honom (Naresh) att flytta ner pengarna till Indien.

Adyar DCP V Vikraman noterade exakt att „han [Naresh] lovade 50 procent av pengarna till Ramesh, bara om han hittade en person som kunde konvertera onlinevalutan till indiska rupier.“ Vid den tidpunkten nådde Ramesh sin fastighetsvän, Prabakaran, om hur man genomför Bitcoin-affären. De kontaktade senare och övertalade en Chennai-baserad teknikman, Mohan, för att hjälpa dem att ta ut pengarna till indianen.

Ramesh och hans vän lovade Mohan en procentprovision (dvs. Rs 33 lakh eller 44 656 $) för att öppna en e-plånbok genom vilken Bitcoins kommer att överföras

Pengarna kunde inte överföras direkt till indianen för eftersom de var i USA, så Mohan var tvungen att skapa ett konto i Storbritannien för att flytta för att ta ut pengarna därifrån. Hela försöket att genomföra Bitcoin- affären blev dock surt när pengarna plötsligt försvann, utan att nå Storbritannien eller återgå.

Ett sorgligt slut

Mohan insåg sedan att e-plånbokskontona, ‚Swift Global Pay‘ och ‚Insta Merchant Pay‘, var bedrägliga. Naresh, som gjorde hela detta förslag, var ett bedrägeri.

You may also like...